KERAMOL® Elastic

KERAMOL® Elastic

KERAMOL Elastic je visoko elastično lijepilo za keramičke pločice na bazi hidrauličnih veziva, posebno odabranih agregata, sintetičkih polimera i aditiva. Namijenjen je za vanjsku i unutarnju upotrebu na zidnim i podnim površinama. Temperaturno postojan od -20°C do +70°C. Preporučuje se za upotrebu u kupatilima, kuhinjama, sustavima sa podnim grijanjem, bazenima, balkonima, terasama, odnosno u svim situacijama gdje su zalijepljene pločice izložene povećanoj vlažnosti i promijenama u temperaturi. Idealan je za lijepljenje neupojnih pločica kada površina zahtijevna, kritična i neravna.
Kategorija:
Sustav za polaganje keramike

KERAMOL Elastic od 25kg dodati na 7l vode i miješati do stvaranja homogene mase bez grudica. Sačekati 15 minuta, pa ponovno intenzivno izmiješati. Ovako pripremljena masa spremna je za ugradnju i mora se ugraditi u roku 2 sata. Površine na koje se nanosi lijepilo, moraju biti nosivo sposobne, očišćene od prašine, masti i drugih nečistoća. Veće neravnine ispuniti KERAMOL Elastic lijepilom i to dan prije ugradnje pločica. Prije nanošenja lijepila površine impregnirati odgovarajućom MAXIKRIL podlogom u ovisnosti od stanja podloge. Ako se lijepi “pločica na pločicu” površine impregnirati MAXIKRIL Ceramic podlogom. Nanošenje lijepila se vrši nazubljenom gletericom, tako da min 65% površine pločice bude prekriveno lijepilom. Pločice postavljati na naneseno ljepilo pomijerajući ih ljevo-desno, gore-dolje. Praznine između pločica min. 24 sata nakon ugradnje ispunuti FUGALIN masom za fugiranje. Nakon postavljanja, pločice i alat odmah oprati vodom.

Radna temperatura: Radove izvoditi na temperaturama od +5°C do +30°C. Klimatski uvjeti  mogu utjecati na vrijeme stvrdnjavanja.
Potrošnja: Od 2-5kg/m², u ovisnosti od kvaliteta pripremljenih površina, tehnike i načina nanošenja.
Rok upotrebe i skladištenje: 12 mjeseci od datuma proizvodnje istaknutog na ambalaži. Čuvati u zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži, u suhoj i provjetrenoj prostoriji.

Zanima vas više o proizvodu, kontaktirajte nas preko naše web forme!