Postojanost završnog sloja fasade

Završni sloj fasade

Postojanost završnog sloja fasade

Objavljeno: 02. 11. 2019.

Završni sloj fasade najčešće je estetski, no svejedno treba biti usklađen sa svim parametrima izrade fasade ovisno o tome što želite postići. U nastavku možete ukratko pročitati kakav savjet vam tvrtka Stiro-GID može ponuditi.

Kod izbora nijansi obavezno treba obratiti pozornost na parametar koji označava refleksiju nijanse (HBW ili Y). Brojčana oznaka refleksije nalazi se uz svaku nijansu i označava u kojem se postotku sunčeva svjetlost reflektira od nijanse. Crna boja ima refleksiju 0 (upija svu svjetlost), bijela boja ima refleksiju 100 (reflektira svu svjetlost), ostale su nijanse raspoređene unutar tih vrijednosti. Za nijanse koje se ugrađuju na ETICS sustave ne preporuča se refleksija ispod 31 (za akrilatne žbuke iznimno 25). Razlog je što npr. nijansa sa brojem 25 odbija samo 25% sunčeve svjetlosti, a apsorbira 75%, što znači da se takva fasada mnogo više zagrijava nego nijansa sa velikom refleksijom.

Izolacije koje zahtjevaju ventilaciju

Najčešće se kondenzacija pojavljuje na unutarnjoj strani stakla u domu ukoliko je stupanj vlažnosti u unutrašnjosti visok.

Pobrinite se da prozračite Vašu kuću kako bi održavali optimalnu ugodu.

stiro-gid izolacija